Skip to main content

Practicar esports a la muntanya suposa una exigència que ens obliga a hidratar-nos i alimentar-nos de manera saludable i completa. Quan fem esport a la muntanya tenim condicions climatològiques diferents a les que ens enfrontem cada dia.

Us portem unes recomanacions generals per a tota mena de persones.

Alimentació abans d’anar a la muntanya

Els dies previs a les nostres sortides esportives hem d’alimentar-nos amb més hidrats de carboni. Us recomanem fer càrrega d’hidrats la nit anterior, hidrats com a pasta, arròs o llegums ens poden ajudar a tenir més resistència en els músculs i fatigar-nos menys.

Què menjar el mateix dia de l’activitat esportiva?

El mateix dia de l’activitat, hem de desdejunar almenys 1 h abans. Us recomanem ingerir fruita, cereals, llets vegetals i aliments de fàcil digestió.

Depenent de l’activitat que anem a practicar, planificarem la ingesta d’aliments. Els aspectes més importants a tenir en compte són els següents:

– Nivell d’exigència física
– Hores d’activitat
– Consumeix greixos naturals cada 45 o 90 minuts

El primer que ens portarem en la motxilla és aigua. És molt important mantenir-se hidratat, per això portarem mínim 1,5L d’aigua amb minerals o begudes isotòniques.

En el dia de l’activitat els greixos saturats no seran la dieta principal ja que la seva digestió és molt lenta. Hem de portar glucosa natural; Us recomanem portar dàtils, prunes, plàtans, passes, figues, meló, sucs fruiters. La fruita pot ser dessecada o normal.

També us recomanem les barretes energètiques amb productes naturals, ens donen una empenta d’energia que podem absorbir sense necessitat de detenir l’activitat.

Què menjar per a recuperar-nos?

Amb la condició de reparar el mal muscular hem de consumir aliments amb alta càrrega glucèmica i proteïnes.

Si desitges llegir més articles semblants de muntanya, et recomanem que entris en el nostre blog.

Leave a Reply