Skip to main content

Avui us venim a parlar d’un fenomen molt especial que tenim en aquesta època de l’any les aurores boreals!

Què són les aurores boreals?

Les aurores boreals són un dels espectacles naturals més impressionants del món. Les aurores són centellejos de llums que es formen de nit en el cel, principalment són visibles en altituds més altes del nostre planeta com els països nòrdics. A nivell científic, les aurores boreals es produeixen quan les partícules col·lideixen amb àtoms d’oxigen i nitrogen.

Les aurores tenen formes i colors molt diversos. Poden tenir forma lineal, de rínxols, llargues, dobles… són sempre impredictibles, és molt difícil saber quan es poden veure i solen durar des d’uns pocs minuts fins a diverses hores.

On puc veure aurores boreals?

Com ja hem dit, aquest fenomen es veu per sobre de la línia imaginària del circulo polar àrtic. Se solen veure entre 150-200 nits de les 365 de l’any. Els països on es veuen les aurores boreals són: Finlàndia, Suècia, Noruega, Islàndia, el Canadà, Rússia i Alaska.

Consells per a veure a una aurora boreal

– Tenir molta paciència
– Buscar el lloc més fosc amb la menor contaminació lumínica
– Descarregar-se apps de cerca d’aurores boreals

Malgrat tots aquests consells, és probable que la nit en la qual estem de viatge en aquest lloc no vegem aurores. Les condicions han de ser molt favorables i sobretot no tenir contaminació lumínica.

Leave a Reply