Skip to main content

Els beneficis del trekking tenen la seva base en els propis de realitzar una activitat física, però amb molts valors afegits que ho fan una proposta molt interessant com a guia terapèutica per a tenir una bona salut mental.

No hi ha dubte que passar temps en l’aire lliure és una de les millors teràpies per a la nostra ment i cos. Molts estudis confirmen que fer activitats a la muntanya combat depressions, trastorns d’estrès, lesions cerebrals etc, comenten que la majoria de persones se senten més fortes i saludables.

Per què és tan beneficiós per a la salut?

– Ajuda a reduir pensaments negatius i veure la vida amb positivitat
– Disminució d’estrès i capacitat de resoldre problemes
– Desconnexió de la tecnologia i augmenta la creativitat
– Fer esports de muntanya enforteix músculs i pulmons
– Ajuda a combatre malalties cròniques
– Aprenem a “treballar” en equip
– Fer senderisme o qualsevol altre esport de muntanya redueix els nivells de sucre en sang
– Disminució de pressió arterial
– Anar a la muntanya et fa viure amb més lentitud, sense presses

Si per alguna cosa destaca el poder curatiu de la naturalesa, és justament per la seva capacitat de tornar-nos a l’elemental i ajudar-nos a superar situacions o problemes que afecten la nostra salut mental.

En realitat, poc té de màgia. La naturalesa ens manté de bon humor i distrets pel que en els moments menys esperats van arribant les certeses i les solucions a aquelles coses que ens preocupen. Només és qüestió de deixar-se anar i relaxar-se, una cosa a la qual la naturalesa es presta tentadoramente.

Ara que ja coneixes alguns dels potencials de passar temps en la naturalesa, només és qüestió que triïs amb quina activitat prefereixes fer-ho i explorar per tu mateix tot el que t’hem descobert.

Leave a Reply