Skip to main content

Quan ens exposem a fer esports de muntanya, hi ha una petita possibilitat de sofrir un accident o perdre’s. En aquest article us portem consells bàsics de supervivència a la muntanya.
Com ja hem dit en altres blogs, abans d’anar a una muntanya hem d’anar prou preparats i mirar la previsió meteorològica i d’allaus. Amb aquests dos passos estarem buscant la nostra pròpia seguretat per a allunyar-nos del perill.

Guia pràctica de tècniques de supervivència

1. Coneixement de la zona. Es recomana saber si hi ha animals que habiten en la zona, zones on hi ha barrancs, situació de rius, etc
2. Preparar material necessari en la motxilla. Depenent de la zona a la qual anem necessitarem un tipus de material o un altre, recomanem portar sempre farmaciola de primers auxilis, navalla, frontal i cordino.
3. Mapa físic. És necessari saber llegir el mapa físic i saber situar-se.
4. Crear un refugi. Podem utilitzar arboles caiguts, troncs, branques, pedres o lona. També podem buscar coves. Per a construir un refugi d’emergència és necessari que ens situem en zones assolellades i terreny pla.
5. Encendre foc. És altament recomanable portar un fogó i un encenedor a les nostres sortides de muntanya, encendre foc ens proporcionarà la calor que necessitem.

 

Tot anotat? Ara ja tens nocions sobre les tècniques de supervivència en muntanya. Pots guardar aquesta guia en marcadors per a revisar-ho abans de les teves rutes.

Leave a Reply