Skip to main content

La ruta transpirinenca és una travessia del Pirineu del Mediterrani al Cantàbric per la vessant sud. Es divideix en 30 etapes de 800km i 50.000 metres de desnivell.

La Transpirinenca es coneix per ser el trekking més llarg als Pirineus i també se’l denomina GR11 Senda Pirinenca. La senda GR11 està senyalitzada amb senyals blancs i vermella que estan homologades i són molt senzilles d’interpretar.

Les etapes diàries tenen entre 15 i 25 km de recorregut amb un desnivell en general entre 1000-1500 metres. En alguns trams passem per terrenys tècnics i exposats sense necessitat d’escalar. Segons l’època de l’any, l’altura i l’exposició pot ser que trobem neu en el camí (recomanem portar grampons lleugers).

 

Quina és la millor època per a realitzar la Transpirinenca?

La Transpirinenca es pot realitzar en qualsevol època de l’any, però cal tenir en compte els següents consells segons el mes:

– Hivern: Depenent de la temperatura i nevades de l’època, és possible que en aquesta època es necessiti fer la ruta amb esquís de muntanya. Es recomana no fer la ruta a l’hivern si no tens un nivell alt d’esquí.

– Primavera: A diferència de l’hivern, no necessitarem l’ús d’esquís, però podem trobar sectors amb geleres o en desglaç. Es recomana l’ús de piolet i grampons i un bon nivell en muntanya.

– Estiu: És la millor època per a realitzar la Transpirinenca. El clima tendeix a ser molt favorable i no es necessita cap equipament extra com a l’hivern i primavera.

– Tardor: El clima sol ser favorable i estable però els dies són més curts.

Recordar-vos que sempre cal extremar les precaucions independentment de l’època de l’any en la qual estiguem. Podem tenir tempestes o canvis de temps bruscos fins i tot en l’època d’estiu.

Des de Naturatour fa molts anys que organitzem la Transpirinenca per a grups internacionals que han caminat per tot el món. Com ja heu vist en aquest article, La Transpirinenca és un dels millors trekkings que es pot fer a nivell mundial. I per què?

• Pel bon temps que gairebé sempre ens acompanya
• Pels paisatges espectaculars i molt variats, que visitem
• Pels llocs autèntics on ens allotgem
• Per camins solitaris per on avancem
• I per moltes coses més

T’animes a viure aquesta experiència?

Leave a Reply