Skip to main content

En qualsevol sortida de muntanya, per molt fàcil que sigui sempre cal portar una motxilla amb material indispensable obligatori. L’elecció del material dependrà de l’època de l’any, ruta, els km, dies, on dormirem i les condicions meteorològiques.
Hem de tenir en compte que no necessitarem el mateix tipus de motxilla per a anar a escalar que per a anar a fer un vivac o practicar esquí de muntanya.
En aquest blog us deixem el material necessari per a una ruta bàsica d’un dia a la muntanya:

1. Aigua

Hidratar-se en muntanya és molt important, es recomana portar com a mínim 2 litres d’aigua per persona. Us recomanem portar pastilles potabilitzadores o filtres d’aigua per si tinguéssim una emergència i haguéssim d’agafar aigua d’un riu, llac, estany o altres.
Si volem beure aigua d’un riu és molt important que potabilitzem l’aigua, en cas contrari podríem emmalaltir amb un virus, bacteris o paràsits.

2. Menjar

El menjar és fonamental en una ruta de muntanya. Es recomana portar aliments que donin molta energia, com el plàtan, barretes energètiques o nous.
Si la ruta dura més de mitja jornada, també haurem d’incloure bocatas o túper amb menjar.
En el cas que la ruta durés diversos dies, és molt recomanable portar menjar ionitzat.

3. Roba

Depenent de l’època de l’any haurem d’afegir més o menys roba a la motxilla. Recomanem portar sempre amb nosaltres un impermeable, pantalons i samarretes de recanvi embolicades en bosses de plàstic i braga de coll.
En aquest apartat podem incloure la crema solar i les ulleres de sol.

4. Farmaciola

Hem de portar sempre amb nosaltres un kit de supervivència. Podem fer la nostra pròpia farmaciola omplint un necesser amb manta tèrmica, alcohol, tisores, tiretes, cotó, desinfectant, bena, esparadrap, frontal, encenedor, paper, antidiarreics, antihistamínics i cordinos.

5. Mòbil i bateria portàtil

Els telèfons mòbils s’han convertit en un gran aliat a l’hora de fer rutes de muntanya. La majoria d’ells disposen de gps, localització i brúixola.

Tot anotat? Ara ja tens tot el que necessites per a portar en la teva motxilla de muntanya. Pots guardar aquesta guia en marcadors per a revisar abans de fer una sortida.

Leave a Reply