Skip to main content

La practica d’esports amb bicicleta s’ha convertit en un dels més practicats a nivell mundial. En aquest blog et deixem tota la informació que necessites per a preparar i gaudir de la teva pròxima aventura.

Hi ha molts paràmetres que podem prendre de base per a definir una ruta completa. Els més infal·libles per a garantir la diversió i un gran enriquiment amb la pràctica són:

• Coneix tot l’equipament que necessitaràs en la teva ruta a nivell tècnic: roba, calçat, guants i un altre tipus d’accessoris; així com els queviures que has de portar en funció del recorregut i la seva durada.
Estudia el temps per a saber si has d’incloure accessoris específics per a la pluja, l’aigua, etc.
• Planifica la teva ruta de Bicicleta de muntanya en companyia. Evita anar sol. 
• Aprèn a orientar-te en un mapa correctament perquè sàpigues interpretar-lo quan el necessitis.
• Familiaritza’t amb els GPS, si encara no ho has fet ja, i altres eines com a aplicacions per al mòbil que poden resultar de molta ajuda en les teves aventures.

A continuació aprofundim més sobre els punts anteriors:

1. Manteniment de la bicicleta

El fonamental per a dur a terme una ruta amb bicicleta és revisar el manteniment de la bicicleta. Us recomanem que, si no heu revisat la bici recentment, la porteu al taller per a verificar que tot està correcte.
De manera autònoma podem revisar frens, pressió de les rodes, canvis, cadena…

2. Planifica la teva ruta amb bici amb antelació

Sempre que anem a fer una ruta amb bici cal tenir molt clar i definit que ruta farem, km, desnivell, hora de sortida.
És molt recomanable establir una estimació horària amb hores de descans per a menjar, hidratar-se o simplement descansar.
Per a planificar la vostra ruta de muntanya us aconsellem utilitzar apps com a Clic&Route on podreu triar rutes en funció del grau de dificultat, km, etc.
Finalment però no menys important, per a la planificació de la ruta hem de tenir en compte l’estat físic en el qual ens trobem i el dels nostres companys.

 

3. Informar-se sobre la previsió meteorològica

És molt important mirar el temps que farà per a poder evitar imprevistos i esglais i anar preparats per a l’ocasió. Depenent del temps haurem de triar un tipus de roba o una altra i potser haurem de desviar la ruta per una altra ubicació.
És molt probable que si fem una ruta amb mal temps la visibilitat sigui menor a causa de la boira i l’agarri de les rodes pot veure’s afectat pel terreny mullat.

4. Preparar motxilla

És molt important portar una motxilla en totes les rutes de bicicleta. Us recomanem incloure el següent material:
– Trenco
– Impermeable lleuger
– multieines de la bici
– Menjar
– Hidratació amb aigua
– Gels
– Telefono mòbil
– GPS (no és obligatori però és molt recomanable)

Ja ho tens tot anotat? Llavors ja només et queda planificar la teva pròxima aventura sobre rodes i triar destí.

Leave a Reply