Skip to main content

Quan practiquem senderisme o trekking tenim molts avantatges en cos i ment. No és només per l’exercici, l’entorn verd també produeix efectes beneficiosos per a la salut.

Segons estudis, una caminada de 90 minuts per un entorn natural redueix les preocupacions i l’ansietat. Les rutines de pensament es modifiquen i les causes d’estrès desapareixen del nostre voltant.

Encara que tingui molts beneficis favorables per a la nostra salut, convé extremar les precaucions per a evitar lesions.

Les lesions més freqüents:

Pot haver-hi moltes lesions, des d’esquinços fins a trencaments, però les més comunes i freqüents són:

– Esquinç
– Fractura de turmell
– Tendinitis

En aquest blog us deixem alguns consells pràctics per a poder evitar aquest tipus de lesions:

– Escalfament previ: És molt necessari escalfar abans de començar una ruta de senderisme. Quan caminarem necessitem activar-nos d’una manera progressiva. Principalment escalfarem genolls, turmells i maluc amb moviments rotatius.

– Hidratació i bona alimentació: Si no ingerim suficient liquido podem deshidratar-nos, la deshidratació ens pot produir confusió, desmai, xoc, enrampades, defalliments… entre altres. És molt important mantenir-nos hidratats, beure aigua o begudes isotòniques que ens puguin aportar minerals beneficiosos. També és molt important portar una bona alimentació durant la ruta i realitzar un bon menjar d’hidrats i fruita abans de començar la ruta.

– Calçat adequat: Utilitzar bon calçat depenent de les condicions meteorològiques i de la ruta. Hem de triar canya alta o canya baixa en funció de la ruta i el desnivell.

– Estiraments: Hem de fer estiraments en finalitzar la ruta per a relaxar els músculs i accelerar els temps de recuperació.

Leave a Reply