Skip to main content

En aquesta entrada us expliquem com funciona el sistema de capes per a vestir-se en les vostres rutes de muntanya.

En qualsevol activitat de muntanya hem de mirar prèviament la previsió meteorològica per a anar preparats i concordes al mateix temps que trobarem. Sempre hem de triar una vestimenta que mantingui el nostre cos sec i calent, que expulsi la suor i que no deixi entrar pluja ni neu. És imprescindible mantenir la temperatura adequada del nostre cos.
Per aquesta raó va sorgir el sistema de tres capes, amb tres peces de roba aconseguirem mantenir-nos en una temperatura perfecta per al nostre cos.

Sistema de tres capes:

– Primera capa: És la capa que està tocant la pell (a aquesta capa se’n diu també segona pell), sol ser molt cenyida i la seva missió és expulsar la suor del cos i retenir la calor.

– Segona capa: La principal funció és generar calor i expulsar la humitat o la suor que ha expulsat la primera capa. Solen ser els folres polars o fibres sintètiques.

– Tercera capa: És la capa que ens protegeix de factors externs com a pluja, neu o vent. Són peces impermeables, solen ser de material Goretex. No deixa passar cap d’aquests factors a l’interior.

Aquestes peces es poden combinar en funció de les condicions meteorològiques.

Normalment, a l’hivern amb un dia favorable, assolellat, sense vent, pluja ni neu utilitzarem només la primera capa. Aquest mateix dia a la tarda sense sol i amb poc vent, utilitzaríem també la segona capa. I si les condicions canvien i comença a ploure, nevar o fer molt de vent també utilitzaríem la tercera capa.

En època d’hivern no podem oblidar-nos buff, gorro i guants.

Tot anotat? Ara ja tens tot el que necessites per a protegir-te de la pluja durant les teves rutes. Pots guardar aquesta guia en marcadors per a revisar abans de fer una ruta per la muntanya.

Leave a Reply