Skip to main content

Decidit a provar rutes de Bicicleta de muntanya o sendes de MTB més completes? La informació que trobaràs a continuació et resultarà de molta ajuda per a preparar i gaudir la teva pròxima aventura.

Quins aspectes ha de tenir una ruta de Bicicleta de muntanya completa? 

Hi ha molts paràmetres que podem prendre de base per a definir una ruta completa. Els més infal·libles per a garantir la diversió i un gran enriquiment amb la pràctica són:

Oferir una bona ubicació: el punt de partida de les rutes de MTB  més completes 

On realitzem la ruta de Bicicleta de muntanya és una de les principals claus per a considerar-la completa respecte al partit que li puguem treure. Ubicació és un terme simple, però tanca molts matisos a tenir en compte.

Tenir un gran potencial per a panoràmiques  

El primer matís a ressaltar respecte a la ubicació es refereix als paisatges que puguem gaudir mentre realitzem una ruta de Bicicleta de muntanya completa. Dels escenaris neix una dels principals avantatges per a la salut mental de la pràctica esportiva a l’aire lliure i també un dels atractius centrals.

Estar preparada per a rutes de Bicicleta de muntanya específicament

La ubicació també té un matís de recorregut. Si la sendera de MTB no proporciona les característiques idònies per a realitzar el trajecte amb bicicleta, no podrem fer una ruta de Bicicleta de muntanya completa, per la qual cosa és un aspecte que hem d’atendre l’hora de triar el lloc.

L’idoni en una ruta de Bicicleta de muntanya completa és que cobreixi la part tècnica de la pràctica, és a dir, que ofereixi trams de diferent tipus i diversos obstacles que salvar. D’aquesta manera, realitzar una ruta de MTB no sols serà més entretinguda, sinó també més beneficiosa quant a posar cos i ment en forma.

La sendera de MTB perfecte hauria de tenir trams de pujada, baixada, rocosos, amb llot… Hauria d’oferir-te un bon escenari de desafiaments per a treure-li el màxim partit a la teva bici MTB.

Ser, sobretot, segura 

Divertir-se no és el mateix que jugar-la-hi. Les rutes de Bicicleta de muntanya més completes no tenen per què incloure trams en els quals la nostra seguretat pengi d’un fil. Pot haver-hi petits accidents, clar! Però d’aquests dels quals acabem rient-nos perquè portàvem tot l’equipament necessari i realitzem de manera segura pel que va quedar en una anècdota.

Cuáles son las rutas de Mountain Bike más completas

Quins aspectes haig de tenir en compte per a planificar una ruta de Bicicleta de muntanya completa pel meu compte? 

Si ja tens tots els punts clars que són importants per a gaudir d’una ruta de Bicicleta de muntanya completa, ara només falta que tinguis present aquests simples consells per a planificar una pel teu propi compte:

  • Coneix tot l’equipament que necessitaràs en la teva ruta a nivell tècnic: roba, calçat, guants i un altre tipus d’accessoris; així com els queviures que has de portar en funció del recorregut i la seva durada.
  • Estudia el temps per a saber si has d’incloure accessoris específics per a la pluja, l’aigua, etc.
  • Planifica la teva ruta de Bicicleta de muntanya en companyia. Evita anar només.
  • Aprèn a orientar-te en un mapa correctament perquè sàpigues interpretar-lo quan el necessitis.
  • Familiaritza’t amb els GPS, si encara no ho has fet ja, i altres eines com a aplicacions per al mòbil que poden resultar de molta ajuda en les teves aventures.

5 rutes de Bicicleta de muntanya completes i famoses per a descobrir Espanya 

  1. Tornada al Massís de Andara: el recorregut es realitza al voltant dels Pics d’Europa en la part càntabra i lleonesa. Sol tenir una durada de dues a tres dies.
  2. Ruta en Bicicleta de muntanya per a explorar el Parc Nacional de Sierra Nevada i la Alpujarra, a Granada.
  3. Serra Xia, a Aragó. La sendera comença al poble i permet a l’aventurer endinsar-se en paisatges impressionants amb cims del Pirineu, boscos d’avets i valls poblades que fan del recorregut un indispensable per als amants del MTB.
  4. Ruta del Quixot: recorre gairebé 150 municipis de les cinc províncies que componen Castella-la Manxa amb una extensió total de 2.500 quilòmetres. Saps que està declarada com a Itinerari d’Interès Cultural? No resulta tan sorprenent si tenim en compte que la ruta ofereix accés a sis 6 parcs, 12 reserves i 6 micro reserves naturals, a més de camins històrics i molta bellesa natural.
  5. Parc Natural del Montseny a Barcelona, declarat Reserva de la Biosfera per la UNESCO. És una de les rutes de Bicicleta de muntanya més completes d’Espanya i apta per a tots els nivells. Ofereix panoràmiques de somni que podem explorar des de diferents perspectives, ja que compta amb nombroses rutes. D’aquí ve que sigui una de les preferides pels ciclistes.

Ja ho tens tot anotat? Llavors ja només et queda planificar la teva pròxima aventura sobre rodes i triar destí.

Leave a Reply