Skip to main content

El muntanyisme i el trekking tenen moltes semblances, però també diferències, per això cada terme es refereix a una activitat diferent. T’expliquem què és cada cosa i quines són les diferències entre el muntanyisme i el trekking.

Què és el muntanyisme? 

La paraula muntanyisme pot significar dues coses que, encara que relacionades, no són exactament el mateix.

El muntanyisme pot ser una activitat recreativa consistent a realitzar excursions caminant per les muntanyes; o una pràctica esportiva específica. En aquest últim cas, el muntanyisme consisteix en la pràctica d’activitats relacionades amb l’escalada de les muntanyes utilitzant accessoris professionals adequats.

I el trekking? 

El trekking, per part seva, és considerada una modalitat dins de l’excursionisme que té un objectiu diferent: recórrer distàncies llargues o zones que, per la seva dificultat d’accés, no estan freqüentades pel turisme. És a dir, està més centrada en caminar que a escalar.

Principals diferències entre totes dues activitats 

El muntanyisme i el trekking són activitats físiques que es desenvolupen en la naturalesa, generalment per a descobrir les vistes de més difícil accés. Però, per a poder entendre en què consisteix cadascuna és interessant conèixer les seves similituds i diferències.

Quins punts tenen en comú el muntanyisme i el trekking? 

 • Tant el muntanyisme com el trekking són activitats esportives exigents per a les quals es requereix una certa preparació.
 • Els dos esports posen en focus en paisatges elevats de difícil accés.
 • Cadascuna resulta beneficiosa per a la salut mental.
 • Són activitats físiques ecològiques i de baix cost.
 • Les rutes poden no estar senyalitzades en cap de les modalitats, encara que els usuaris poden consultar rutes realitzades per uns altres a través d’apps com la nostra.
 • El muntanyisme i el trekking ajuden a millorar la resistència física i la salut cardiovascular.
 • En les dues modalitats es requereix equipament adequat.
 • Pel seu grau d’exigència física no són activitats que se solen realitzar amb elevada freqüència ja que precisen un descans físic entre una ruta i una altra.
 • En les dues activitats se solen contractar serveis d’allotjament per al descans i la recuperació d’energia.

Qué es el montañismo y en qué se diferencia del trekking

Quines són les diferències entre el muntanyisme i el trekking? 

 • El muntanyisme és més exigent quant a preparació física que el trekking.
 • Trekking i muntanyisme requereixen diferents accessoris ja que cadascun se centra en unes accions específiques.
 • En el trekking pot haver-hi trams de muntanyisme mentre que en aquesta la ruta se centra primordialment en ells.
 • La durada també és una altra diferència: el trekking pot durar dies mentre que el muntanyisme menys per la intensitat de treball a la qual són sotmesos els músculs en el temps que es realitza.La preparació física necessària per a fer trekking és menor que per a fer muntanyisme. De fet, pot ser el pas previ per a acabar dominant la disciplina del muntanyisme.

Aspectes finals a tenir en compte sobre el muntanyisme

En el muntanyisme, igual que en el trekking, no es recomana fer l’activitat en solitari, sinó en companyia de persones experimentades, especialment al principi. El recomanable és que comencis a aprendre amb professionals si la teva idea és endinsar-te en aquesta disciplina esportiva.

Després d’haver après podràs anar en grups propis i gaudir de l’experiència de la manera que et vingui de gust.

Si estàs començant des de zero, et recomanem que comencis amb el senderisme, que exigeix menor esforç físic i és perfecte per a anar prenent forma física. Si ja tens bona condició física, és bona idea provar els teus límits en rutes de trekking i, posteriorment, aprendre muntanyisme per a dominar totes les modalitats i practicar la que vulguis, quan vulguis.

Leave a Reply