Skip to main content

Ja t’has convençut dels beneficis del senderisme i vols animar-te a provar-lo? O ja ho has fet i t’has emportat una mala experiència per no anar ben preparat a la teva ruta? Apunta’t aquests consells, estalvia’t problemes i gaudeix de l’activitat física més popular i sostenible del moment.

Consells per a fer senderisme que t’ho posaran molt fàcil

És cert que l’activitat física de senderisme es proposa com un exercici apte per a tots els públics. No obstant això, cal no oblidar que cada ruta ofereix un grau de dificultat diferent. A vegades porta més hores o les senderes són més complexos. En qualsevol dels casos, si faràs aquesta activitat, és important que no perdis de vista aquests consells per a fer senderisme. Aplicant-los, t’assegures tenir una experiència memorable.

Triar la ruta de senderisme i revisar el temps

Abans de realitzar qualsevol ruta de senderisme, el més important és obtenir tota la informació sobre ella. Això inclou saber quina serà la dificultat del recorregut i com estarà el temps, una cosa a la qual les apps que tinguis en el teu mòbil et poden ajudar a consultar molt ràpidament. D’aquesta manera res ens agafarà per sorpresa i podrem portar la preparació adequada. (Impermeable, extra d’aigua, etc.)

Provisions: Molta aigua i menjar lleuger

Es recomana, com un dels consells per a fer senderisme clau, portar aigua i aliments entre les nostres provisions.

Respecte al menjar, és important esmorzar bé amb carbohidrats de combustió lenta que ens permetin mantenir un bon nivell d’energia que anirem reposant, a poc a poc, amb aliments clau.

Aquests aliments són especials perquè pesen poc i nodreixen molt: fruita seca, barretes energètiques, galetes, etc. L’aportació calòrica és alt pel que podrem sentir-nos amb forces tot el trajecte. Aquest és un consell per a fer senderisme infal·lible.

Quant a l’aigua, l’aconsellable és portar almenys un litre i mig, encara que tot dependrà de si la persona tendeix a suar molt o no. L’aigua ha de beure’s en petites quantitats al llarg de tot el recorregut.

Roba i accessoris essencials per a fer senderisme

Disposar tant de la roba, com del calçat i els accessoris per a realitzar l’activitat és també un aspecte imprescindible. En aquesta guia t’expliquem com ha de ser el calçat per a trekking i alguns aspectes en els quals es diferencia del de senderisme.

La roba transpirable és la més adequada, encara que es tracti de roba d’abric perquè mentre fas l’activitat és normal que entris en calor.

En el calçat, hem d’assegurar-nos materials com el Goretex per a evitar que l’aigua es traspassi a l’interior del calçat. 

Respecte als accessoris, hi ha un que és molt recomanable: el bastó telescòpic. És de gran ajuda tant en les pujades com en les baixades per a ajudar-nos a descarregar part del pes i mantenir l’equilibri. Com a extra també ho podràs usar per a buidar el camí. Es pot allargar i escurçar per a adaptar-ho a la necessitat del recorregut en cada fase.

Com a accessoris també has d’incloure una petita farmaciola, roba de canvi si la ruta és molt llarga i/o tendeixes a suar molt, guants i capell o barret per a protegir el cap del sol i protecció solar. Aquests són elements bàsics, així que para esment perquè no et falti cap.

Leave a Reply