Skip to main content

Totes les rutes de trekking i senderisme comporten diferents desafiaments, més enllà de la distància recorreguda com a tolls d’aigua que sortejar o camins pedregosos que pujar per als que, a vegades, necessitem fer ús d’eines d’escalada. Aquestes són les principals que has de tenir localitzades per a portar l’equipament perfecte sempre a cada sendera a explorar.

Abans de sortir de ruta, quin tipus d’escalada hauràs de fer? 

No és el mateix fer escalada o alpinisme, que fer una ruta de trekking amb trams d’escalada. L’alpinisme està específicament orientat a l’escalada, mentre que en el trekking o rutes de senderisme es donen en moments concrets.

És bona idea, per tant, estudiar la ruta que farem per a tenir el material que necessitem i no carregar de més.

Vegem quines són les eines d’escalada que més es requereixen

Tipus d’eines d’escalada 

Moltes de les eines d’escalada es necessiten entre si, per la qual cosa és important entendre per a què serveix cadascuna. 

Cascos, imprescindibles per a activitats d’escalada 

Els casos durant les rutes de trekking o senderisme que tenen trams d’escalada són imprescindibles. Una cosa tan habitual com el lliscament d’una pedra no gaire gran, podria, com a mínim, obligar-nos a parar la ruta. Així que el casc és la principal eina d’escalada.

Sistema d’assegurament d’escalada 

Aquesta peça ha d’oferir un sistema de frenat assistit i un sistema addicional de seguretat que bloquegi la corda quan es detecta una caiguda de l’escalador.

Arnesos

Els arnesos formen part del sistema de seguretat que ofereixen les eines d’escalada en el seu conjunt. Són els que portarem llocs per la qual cosa és important que siguin de qualitat, resistents, el més lleugers possibles i còmodes.

Cordes per a l’escalada 

Les característiques de la corda com a eina d’escalada també han d’estar basades en la seguretat. A més de la qualitat, hem de fixar-nos en la resistència, lleugeresa, metres que té i que sigui vàlida tant per a escalada com per a ràpel preveient descensos.

Cuáles son las principales herramientas de escalada que necesitas para hacer una ruta

Mosquetons per a escalades a la muntanya 

Els mosquetons són útils en les escalades de tipus top rope, però també com a element de seguretat. En funció de per a què ho usarem podem triar entre diversos tipus. Però sempre haurem de fixar-nos en la seva qualitat, resistència i nivell de fixació.

Peus de gat, aprenent de la naturalesa 

Els peus de gat són un tipus de calçat específic per a l’escalada i hi ha de diferents tipus en funció de l’activitat (alpinisme, ràpel, etc.) Aquestes sabates especials t’ajudaran a fixar els peus a la paret per a la pujada i també durant els descensos. És prioritari que siguin resistents, lleugers i que comptin amb un gran nivell d’agarri i flexibilitat.

Cintes express, saps el que són? 

Finalment, les cintes express són una altra de les eines d’escalada que hem de tenir al cap. Es tracta de cintes de curta grandària que compten amb un mosquetó en cada extrem. La seva funció principal és assegurar les cordes en els ancoratges, per la qual cosa són un dels elements de seguretat imprescindibles entre les eines d’escalada que pots necessitar en la teva ruta de trekking.

Altres eines de trekking que són bàsiques

Altres eines, que no són pròpies de l’escalada, però sí del senderisme com els pals telescòpics, també han d’estar en la teva motxilla. En els enllaços tens més informació sobre els consells que has de conèixer abans de sortir de ruta o el calçat adequat per a la teva pròxima aventura.

Leave a Reply