Skip to main content

Els beneficis del trekking tenen la seva base en els propis de realitzar una activitat física, però amb molts valors afegits que ho fan una proposta molt interessant com a guia terapèutica per a tenir una bona salut mental.

Desconnexió equilibrant, pren aire i buida’t

L’aire en les rutes de trekking és inherentment més net. Amb això aconsegueixes oxigenar el teu cervell, una cosa en la qual els experts en medicina coincideixen que és molt necessari fer. Un cos ben oxigenat és una ment buidada.

En el trekking com a guia terapèutica, sí o sí, tendiràs a desconnectar-te de l’estrès i de situacions diàries, que fins i tot arribaràs a veure des d’un punt de vista més neutral i, per tant, menys molest.

Les rutes, els seus petits obstacles a salvar i els paisatges et mantindran totalment distret de qualsevol soroll mental. Això genera un efecte revitalizante, que ens permet afrontar la vida amb una altra actitud.

Reconnexió amb l’essencial, una clau del trekking com a guia terapèutica

Els acolorits paisatges de la naturalesa impacten directament en la nostra ment per mitjà de la vista. Les sensacions que poden experimentar-se s’imprimeixen d’una manera especial en la memòria.

Fent trekking podem observar el temps de la naturalesa de la qual som part: més calmat i comprendre que moltes de les coses per les quals ens afanyem, no tenen tanta importància al final.

Descobrir nous animals, plantes, senderes i paisatges manté les nostres innates habilitats de tafanejar, explorar, preguntar, comprendre, anar una mica més lluny…

Això no sols és essencial per a despertar una ment adormida per l’estrès o l’apatia, sinó també una eina indispensable per a mantenir la salut mental en perfectes condicions.

El trekking como la guía terapéutica en tu camino a la salud mental

Desafiaments que augmenten la teva autoestima i milloren la teva salut mental

Cada ruta és, almenys, dues coses: un nou camí per descobrir i un desafiament. Cada trajecte té la seva pròpia dificultat, els seus propis paisatges i senderes per a arribar a ell. En el trekking com a guia terapèutica, els desafiaments són una de les claus de la seva efectivitat.

Un obstacle superat és un premi, així com un trajecte més llarg o més dificultós. La possibilitat d’acte validar-te mitjançant aquesta activitat esportiva és constant.

Sabies que les situacions d’estrès agudes procedeixen, moltes vegades, de sentiments d’inferioritat a respecte als problemes que s’han de superar? La validació de les nostres capacitats físiques i mentals està en cada pas de la ruta de trekking que fem. A mesura que creixin els premis, creixerà la teva autoestima i l’estrès ja no podrà vèncer-te.

Paisatges que amplien l’àlbum de bonics i nous records

Tenir una salut mental òptima implica ser conscients de la importància que té en la nostra qualitat de vida. Una pràctica d’higiene mental és filtrar la informació que consumim fent ús del contingut sota demanda.

Les rutes de trekking són inigualables a l’hora de generar unes bones panoràmiques que es gravin en la teva memòria amb emocions molt especials. Aquestes imatges que et van fer vibrar seran al teu cap mostrant-te una nova manera de sentir el món i ajudant-te a substituir els inútils i obsolets pensaments arrelats per altres nous i millors. Aquesta és una altra clau per la qual el trekking és una activitat perfecta per a usar com a guia terapèutica en el nostre camí cap a la salut mental.

Per què el trekking com a guia terapèutica per a tenir una bona salut mental? Breu resum

  1. Mantindràs oxigenat el teu cos i també el teu cervell per a mantenir-los saludables.
  2. Mantindràs la ment buidada.
  3. Treballaràs habilitats innates i aprendràs altres tantes.
  4. L’enfocament en la trajectòria i les vistes pot servir com un exercici de meditació, ajudant-te a silenciar el soroll mental.
  5. Manté les hormones del benestar actives.
  6. El contacte amb la naturalesa implica també contacte amb el sol i la seva vitalitat.
  7. El trekking és una activitat perfecta per a estar en forma: et veuràs i sentiràs millor.
  8. Ajuda de manera molt eficaç a la reducció de l’estrès.
  9. Millora l’estat d’ànim.
  10. Els desafiaments t’ajudaran a pujar la teva autoestima: Sentiràs que podràs amb tot i, de fet, podràs!

Ja ho tens tot anotat? Ara, a equipar-te i a començar a buscar les millors rutes de trekking per a gaudir els seus beneficis.

Leave a Reply