Skip to main content

En el trekking el calçat ha de comptar amb set característiques elementals perquè puguem realitzar l’activitat amb total seguretat i comoditat. Decidir quin és el millor calçat per a fer-ho passa per estudiar-los amb deteniment.

Per què és important triar calçat de trekking còmode?

El calçat és la peça elemental del trekking ja que és impossible practicar l’activitat sense comptar amb unes sabates adequades. Té la seva lògica: a més de la vista per a admirar els bells paisatges, si hi ha alguna cosa que s’usa en aquesta modalitat més exigent d’excursionisme, són els peus. I mai sortim descalços!

Anatomia del millor calçat de trekking Característiques de les sabatilles per a trekking

El millor calçat per a fer trekking ha de tenir set característiques fonamentals:

  1. Estar adaptat totalment a l’activitat que realitzarem. El trekking d’alta muntanya és el més exigent a nivell esportiu i, per això, el calçat ha de tenir una sola dura.
  2. La canya adequada que, en el cas del calçat per a trekking d’alta muntanya, es recomana que sigui alta.
  3. Estar adaptades al camp de batalla, la qual cosa implica en el trekking de muntanya adaptabilitat tant respecte a la transpirabilitat com a la permeabilitat. Els calçats amb Gore-Tex són els més recomanats per a aquest fi.
  4. Tenir un pes adequat, la complexitat del suport que ofereix la sabata no hauríem de notar-lo en aixecar els peus. Cada dia, el calçat per a trekking o muntanyisme es fa més lleuger així que podem trobar propostes molt interessants a bon preu.
  5. Disposar, no sols de soles dures, sinó també de soles que resisteixin bé els canvis de temperatura i siguin antilliscants. Hi ha diverses tecnologies que s’integren ja en les característiques del calçat de trekking que ofereixen un excel·lent agarri.
  6. Comptar amb espai suficient per a suportar la inflor als peus pròpia de caminar llargs camí. Les sabates de trekking han d’oferir-te l’ajust perfecte.
  7. Ser de bona qualitat perquè no es deteriorin durant l’ús davant el primer obstacle en la nostra ruta.

Cuál es el mejor calzado para hacer trekking y qué características tiene

Quines sabatilles es poden usar per a trekking?

‘Per a fer rutes de senderisme n’hi ha prou amb unes sabatilles esportives.’ És un pensament bastant comú, però poc recomanat. Si realitzarem activitats de hiking o trekking serà necessari comptar amb un calçat adequat.

Per al senderisme són recomanades les sabatilles de trekking de canya baixa, sobretot, perquè hi ha menor risc de lesió en rutes senzilles i el pell transpira millor. Si, per contra, l’activitat la desenvolupem ‘a mitja muntanya’, es recomana que en el trekking el calçat sigui de canya mitjana.

Quina és la millor sola per al calçat de trekking?

Independentment de la mena de ruta de trekking o senderisme que vulguem fer, sempre es recomana que la sola sigui resistent i que tingui un molt bon agarri ja que és el més important per a evitar caigudes i accidents.

Leave a Reply