Skip to main content

Hi ha molts destins cobejats per a fer trekking. Lògic: el món és molt ampli, no obstant això, a Espanya, un dels més famosos es troba al nord. El trekking als Pirineus és un dels punts calents per als amants de l’aventura en muntanya procedents de qualsevol part del món.

3 coses per les quals el trekking als Pirineus és tan popular

Als Pirineus hi ha molt trekking per a fer, però l’atractiu de realitzar l’activitat en aquesta zona es basa en tres aspectes essencials:

  1. Múltiples rutes de trekking
  2. Paisatges de somni
  3. Connexions per a arribar a altres llocs impressionants

Quina ruta de trekking vols fer als Pirineus?

La cadena muntanyenca dels Pirineus és el que separa la península ibèrica de la resta d’Europa. Visitar-la, no sols pot ser tota una emocionant aventura, també una finestra oberta al continent si arribes a un lloc des del qual tenir bon punt de vista.

L’altura màxima a la qual es pot arribar és de gairebé 3.500 metres en el pic de Aneto, assentats en un territori de més de 430 quilòmetres unint la part espanyola i la francesa.

Hi ha més de 15 rutes per a realitzar i cabuda per a totes les durades: dos dies, tres dies… Encara que aquesta activitat, per a gaudir-la, és millor dedicar-li diversos dies.

No voldràs perdre’t res del que ofereix el trekking als Pirineus!

Al Pirineu català destaca la ruta de ‘Carros de foc’ o Carros de foc, una autèntica aventura cap amunt -per alguna cosa és considerada l’alta ruta dels Pirineus-. La Porta del Cel és una altra de les rutes més famoses de trekking als Pirineus.

Ull! En les rutes anteriors hem tocat algunes de les mostres d’excel·lència que ofereixen els Pirineus catalans, però no podem perdre’ns la resta de la proposta ni la part aragonesa, amb l’alta ruta de Panticosa o el Pirineu navarrès, amb la seva Ruta de les Orenetes.

Paisatges que et deixaran sense alè

En les múltiples rutes de trekking als Pirineus que pots triar tens l’opció de veure paisatges de somni, gaudits des d’una vista privilegiada. Aquesta és una altra de les claus que fan l’activitat en la zona molt popular.

Cada part dels Pirineus està dissenyada per a deixar a qualsevol explorador bocabadat, és un ‘anar a cap segur’ quan es tracta de posar el focus en les imatges que volem guardar en la retina, més que en el propi exercici. Encara que cal dir que, a aquest últim nivell, és bastant exigent pel que, per als quals volen desafiaments, als Pirineus trobaran molts i molt variats.

Connexions perquè les teves rutes siguin memorables

Una bona ruta de trekking porta diversos dies. Això és complicat realitzar-ho si no disposem de connexions per a poder descansar i reposar la motxilla d’hidratació i energia. El trekking als Pirineus és famós també per oferir aquestes connexions que acaben fent molt més agradable l’experiència.

Per descomptat, raons no falten a les tantíssimes persones que cada any s’atreveixen a desafiar les muntanyes per a aconseguir xopar-se dels seus majestuosos paisatges i secrets ocults.

Leave a Reply