Skip to main content

Entre el grup d’activitats englobades dins de l’excursionisme hi ha diferents modalitats que han anat sorgint i popularitzant-se amb el temps fins a ser tendència en l’actualitat. Per a definir-les s’utilitzen termes com el de trekking o hiking que a vegades generen confusió. T’expliquem què són i quines diferències presenta el trekking vs hiking.

Què és trekking i hiking?

Els termes en anglès fan referència a dues modalitats diferents d’excursionisme que es diferencien, de manera elemental, pel nivell d’intensitat, si bé això en si ja implica nombroses diferències entre trekking i hiking.

El hiking és el terme que s’utilitza per a referir-se a l’activitat de senderisme, que sol donar-se en unes condicions determinades, igual que el trekking, que fa referència a una altra modalitat d’excursionisme, però més exigent si la mirem com a activitat física.

Diferències entre trekking i senderisme, 4 aspectes bàsics

Entenent ja a què ens referim, vegem quines són les diferències entre trekking i hiking.

  1. A diferència del trekking el hiking requereix menor desgast físic en centrar-se en rutes que es realitzen a diferents nivells i en un dia com a màxim.
  2. Els paisatges que puguem trobar fent trekking, més humils en el hiking, poden ser impressionants ja que es recorren llacs, selves, canons i tot tipus de paisatges.
  3. Les rutes de hiking solen tenir senyalització, mentre que les de trekking no.
  4. Per als recorreguts de trekking es requereix més equipament pel fet que es fan parades per a descansar i continuar l’endemà.

Diferencias entre el trekking vs hiking

Trekking vs hiking: Quan i per a qui?

El trekking o hiking són activitats recomanades per a pràcticament totes les persones adultes que no tinguin cap patologia que ho impedeixi. Si bé és important tenir en compte que no convé realitzar trekking, ni cap activitat física vigorosa, sense haver-se acostumat abans a rutes de senderisme progressivament més dificultoses.

Si ja t’has acostumat a les rutes de hiking i vols endinsar-te de ple en el que és el trekking, et recomanem la lectura de l’enllaç.

Hiking, Trekking i aventura

En les dues modalitats d’excursionisme l’aventura està garantida i són molt beneficioses per a la salut i per al medi ambient. Aquestes són les coses que comparteixen en comú tant el trekking com el senderisme:

  • Hiking i trekking són activitats que reforcen el sistema ossi-muscular.
  • Són beneficioses per a reforçar el sistema respiratori i cardiovascular.
  • Ofereixen múltiples avantatges a nivell psicològic i terapèutic en realitzar-se a l’aire lliure i en un exercici d’exploració, resistència i descobriment.
  • Són activitats ecològiques de turisme i oci.
  • Tant fent trekking com hiking es poden obtenir memorables panoràmiques que donen més que per a una foto en un àlbum.

On puc trobar rutes de hiking i trekking?

Fàcil! Pots descarregar la nostra app de rutes per a Android amb la qual podràs navegar de manera més fàcil i veure quins recorreguts han fet uns altres, així com assabentar-te dels millors llocs als que fer una visita en la zona. Ja l’estem preparant també per a iOS!

En qualsevol cas, t’animem a enganxar-te a aquests esports, no sols sostenibles, sinó complets, aptes per a tots i molt beneficiosos per a la salut. Després d’experiències com les que t’ofereix una bona caminada amb bells paisatges, tot es veu d’un altre color!

Leave a Reply